סכיני Santoku הן סכינים רב-תכליתיות הידועות בזכות הדיוק והפונקציונליות שלהן במטבח. נגזרות מהמילים “santoku bōchō”, כלומר “שלוש מידות טובות” או “שלושה שימושים”, סכינים אלו מצטיינות במשימות חיתוך, קיצוץ ופריסה. העיצוב שלהן כולל שוליים ישרים עם קצה מעוגל, המאפשר תנועת נדנוד חלקה במהלך פעולת הקיצוץ. מה שמייחד את סכיני הסנטוקו הוא היכולת שלהן להתאים לעבודה עם מגוון רחב של מרכיבים, מירקות ופירות ועד בשרים ודגים, ביעילות מרבית. השקעים לאורך הלהב מאפשרים לכיסי אוויר לחצוץ בין הסכין לבין המזון הנחתך, ובכך מונעים הידבקות מזון ללהב ומבטיחים חיתוך חלק ותוצאות מדויקות. בין אם אתם שפים מקצועיים או טבחים ביתיים, סכין סנטוקו היא אביזר שימושי ביותר המשלב אומנות יפנית עם ביצועים שאין שני להם במטבח.